41235678910111213141516171819bucentaurantigoonadriaticodc vlaanderenst

Contact

Shiptechnics B.V.
Smokkelhoekweg 13
4421 JH Kapelle
Holland

T +31 (0) 113-344924
F +31 (0) 113-344918
M +31 (0) 653-215709
E mail@shiptechnics.nl

Branches

» Binnenvaart
» Visserij
» Kustvaart
» Zeevaart
» Offshore
» Duikondersteuning
» Sub Sea technologie

Projecten

Besturing telescope knuckle boom crane
Besturing telescope knuckle boom crane

Besturing telescope knuckle boom crane

 Februari 2015:

 Een elektrisch/ hydraulische kraan hebben we voorzien van een compleet besturingssysteem. De bewegingen van de kraan worden allemaal proportioneel aangestuurd. De stand van elk deel van de kraan wordt gemeten waardoor de positie van de kraan en de hijshaak nauwkeurig bepaald is. 


Besturingen dekkranen TSHD Reimerswaal
Besturingen dekkranen TSHD Reimerswaal Besturingen dekkranen TSHD Reimerswaal

Besturingen dekkranen TSHD Reimerswaal

September 2012:

Aan boord van de TSHD Reimerswaal heeft Shiptechnics b.v de voormast/dekkraan en de dekkraan op de rijdende losinstallatie voorzien van elektrische besturingen. De kranen worden proportioneel bediend met radiografische afstandbedieningen. 


Lastmeetsystemen op dekkranen TSHD Uilenspiegel
Lastmeetsystemen op dekkranen TSHD Uilenspiegel Lastmeetsystemen op dekkranen TSHD Uilenspiegel Lastmeetsystemen op dekkranen TSHD Uilenspiegel Lastmeetsystemen op dekkranen TSHD Uilenspiegel Lastmeetsystemen op dekkranen TSHD Uilenspiegel

Lastmeetsystemen op dekkranen TSHD Uilenspiegel

Augustus 2012:

Drie dekkranen aan boord van de TSHD Uilenspiegel zijn voorzien van lastmeetsystemen. De lastmeetsystemen geven op grootcijfer-diplays de hijslast weer. Op één van de kranen is tevens een radiografische bediening geïnstalleerd met op de zender een display voor het lastmeetsysteem. Installatiewerk is uitgevoerd in Singapore. 


Vernieuwen e-installatie pompkamer Vlaanderen 1
Vernieuwen e-installatie pompkamer Vlaanderen 1 Vernieuwen e-installatie pompkamer Vlaanderen 1 Vernieuwen e-installatie pompkamer Vlaanderen 1 Vernieuwen e-installatie pompkamer Vlaanderen 1 Vernieuwen e-installatie pompkamer Vlaanderen 1

Vernieuwen e-installatie pompkamer Vlaanderen 1

April 2012:

Na een aanvaring op de Westerschelde is de pompkamer van de splijthopperzuiger Vlaanderen 1 volledig volgelopen met water. Shiptechnics b.v. kreeg de opdracht voor de volledige vernieuwing van de elektrische installatie. 


Dekkraan TSHD Atlantico Due
Dekkraan TSHD Atlantico Due Dekkraan TSHD Atlantico Due Dekkraan TSHD Atlantico Due

Dekkraan TSHD Atlantico Due

Juli 2011:

Voor de rijdende dekkraan aan boord van de TSHD Atlantico Due hebben wij in een tijdsbestek van een maand (vanaf opdracht tot oplevering) een complete nieuwe besturing gebouwd en geïnstalleerd. De oude besturing en bedieningscabine is volledig verwijderd. De nieuwe besturing is uitgevoerd met een proportionele radiografische afstandbediening. Het installeren en in bedrijf stellen is uitgevoerd in Portugal.


Besturing knuckle boom crane
Besturing knuckle boom crane Besturing knuckle boom crane Besturing knuckle boom crane Besturing knuckle boom crane Besturing knuckle boom crane Besturing knuckle boom crane Besturing knuckle boom crane

Besturing knuckle boom crane

Mei 2011

Voor een nieuwe kraan, type knuckle boom, hebben we de elektrische besturing gebouwd onder classificatie van ABS. Juni 2011 hebben wij assistentie verleend bij de installatie en in bedrijf stelling van de kraan aan boord van mv. Joe Griffin in Larose LA, USA.


Habitat installatie Sochi (Rusland)
Habitat installatie Sochi (Rusland) Habitat installatie Sochi (Rusland) Habitat installatie Sochi (Rusland) Habitat installatie Sochi (Rusland) Habitat installatie Sochi (Rusland)

Habitat installatie Sochi (Rusland)

Januari/februari 2011:

Levering en installatie van volledige E-installatie in habitat en bedieningscontainer. Habitat is droge werkruimte die op 50 meter diepte in de Zwarte Zee in Rusland ingezet gaat worden om een deel van een pijpleiding te vervangen welke volgens strenge van DNV eisen gelast moet worden. De installatie is door Shiptechnics in Nederland operationeel gemaakt en getest. In Roemenië zal het geheel aan boord van een schip geplaatst gaan worden.


Habitat installatie Bakoe (Azerbeidzjan)
Habitat installatie Bakoe (Azerbeidzjan) Habitat installatie Bakoe (Azerbeidzjan) Habitat installatie Bakoe (Azerbeidzjan) Habitat installatie Bakoe (Azerbeidzjan) Habitat installatie Bakoe (Azerbeidzjan) Habitat installatie Bakoe (Azerbeidzjan)

Habitat installatie Bakoe (Azerbeidzjan)

September/oktober 2010:

Levering en installatie van video, communicatie en verlichting in habitat en bedieningscontainer. Habitat is droge werkruimte die op 50 meter diepte in de Kaspische Zee in Turkmenistan ingezet wordt om de poten van een platform volgens strenge Lloyds eisen te lassen. De installatie is door Shiptechnics in Bakoe operationeel gemaakt en getest.


Dekkraan TSHD Nile River
Dekkraan TSHD Nile River Dekkraan TSHD Nile River Dekkraan TSHD Nile River Dekkraan TSHD Nile River Dekkraan TSHD Nile River Dekkraan TSHD Nile River Dekkraan TSHD Nile River Dekkraan TSHD Nile River

Dekkraan TSHD Nile River

januari 2010:

Op de dekkraan hebben wij een radiografische afstandbediening gebouwd voor proportionele bediening van de kraan.

Ook hebben we en een lastbeveiliging en meetsysteem op de hoofhijs en de hulphijs geplaatst. Met meetassen wordt de kracht gemeten. Door de hoek van de mast ook te meten wordt de last volgens de ingeprogrameerde lasttabel gelimiteerd.


Ex-installatie op slangentoren
Ex-installatie op slangentoren Ex-installatie op slangentoren Ex-installatie op slangentoren Ex-installatie op slangentoren Ex-installatie op slangentoren

Ex-installatie op slangentoren

2009:

Door Shiptechnics b.v. is het ontwerp, de bouw en de installatie gedaan van de besturing van een meervoudige slangentoren. Ook zijn ATEX-lieren op klantenspecificatie geleverd. Voor slangen handling is de slangentoren voorzien van een hydraulische kraan welke proportioneel aangestuurd wordt.


Hoofdverdeelinrichting Emmerkettingzuiger Adriatico
Hoofdverdeelinrichting Emmerkettingzuiger Adriatico Hoofdverdeelinrichting Emmerkettingzuiger Adriatico Hoofdverdeelinrichting Emmerkettingzuiger Adriatico Hoofdverdeelinrichting Emmerkettingzuiger Adriatico Hoofdverdeelinrichting Emmerkettingzuiger Adriatico Hoofdverdeelinrichting Emmerkettingzuiger Adriatico Hoofdverdeelinrichting Emmerkettingzuiger Adriatico Hoofdverdeelinrichting Emmerkettingzuiger Adriatico

Hoofdverdeelinrichting Emmerkettingzuiger Adriatico

2009:

Door ons is een nieuwe 2000 A. hoofdverdeelinrichting gebouwd met synchronisatie en loadsharing. Tevens hebben wij de aandrijving voor de emmerketting vernieuwd (2 x 315 kW. elektromotor door frequentieregelaars gestuurd).


Onderwaterrobot Saudi Arabi?
Onderwaterrobot Saudi Arabi? Onderwaterrobot Saudi Arabi? Onderwaterrobot Saudi Arabi? Onderwaterrobot Saudi Arabi? Onderwaterrobot Saudi Arabi? Onderwaterrobot Saudi Arabi?

Onderwaterrobot Saudi Arabi?

2007:

Shiptechnics b.v. heeft de elektronische besturing en de elektrische aandrijving voor een rijdende onderwaterrobot gebouwd. Ook is de bedieningscontainer met touchscreen bedieningen gemaakt. De robot wordt bestuurd via een glasvezel netwerkverbinding. Deze robot is een vernieuwde uitvoering van een robot die reeds in 2005 door Shiptechnics b.v. werd voorzien van besturing en aandrijving.

De onderwaterrobots worden in Mekka (Saudi Arabië) ingezet voor het vullen van tunnels met grint op een diepte van 25 meter onder water.